Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 3,5 Ilość ocen: 3

Różnica

Jaka jest różnica między blondynką a Ferrari?
- Ferrari nie pożyczyłbyś byle komu.

Różnica
  • Obecnie 3,5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 3,7/5 (3)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Czapek

Juz mnie chłopcy bierze chrapka,
by napisać coś na CZapka..
Ale niczym wiarus stary
ubiegł w dziele mnie Hilary:
rymem młóci jak pałaszem
i Czapkowi dmucha w kaszę!
Biedny Czapek,pod tym gradem
ma trudności z rymów składem
zatem milczy ! Ani słowa!!!
Czapku, gdzieżeś nam się schował?

czapek
  • Obecnie 5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 5/5 (4)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria 

Kulinaria

Według daty publikacji:Rosnąco Malejąco    Według ocen:Rosnąco Malejąco    Według ilości ocen:Rosnąco Malejąco
Według ilości wyświetleń:Malejąco    Według ilości poleceń przyjaciołom:Malejąco    Losowo:Losowo

Jaja z wędzonym łososiem i kawiorem wasabi z alg morskich

Wielkanocne jajka z łososiem

Przysmak z ognia i dymu Ocena: 4.888889 Ilość ocen: 3Ocena: 4.888889 Ilość ocen: 3Ocena: 4.888889 Ilość ocen: 3Ocena: 4.888889 Ilość ocen: 3Ocena: 4.888889 Ilość ocen: 3Ocena: 4.888889 Ilość ocen: 3

Mateusz Sławiński

Placki wędrowniczki Ocena: 6 Ilość ocen: 1Ocena: 6 Ilość ocen: 1Ocena: 6 Ilość ocen: 1Ocena: 6 Ilość ocen: 1Ocena: 6 Ilość ocen: 1Ocena: 6 Ilość ocen: 1

Zanim trafi na talerz

Moje drugie ja

Okoń inaczej

Dariusz Żbikowski

Szczupak faszerowany

Papryka faszerowana rybą

Mniamusianko z suma :-)!!!!! Ocena: 5 Ilość ocen: 2Ocena: 5 Ilość ocen: 2Ocena: 5 Ilość ocen: 2Ocena: 5 Ilość ocen: 2Ocena: 5 Ilość ocen: 2Ocena: 5 Ilość ocen: 2

Primum non nocere

Zjadłoby się coś… Ocena: 4 Ilość ocen: 1Ocena: 4 Ilość ocen: 1Ocena: 4 Ilość ocen: 1Ocena: 4 Ilość ocen: 1Ocena: 4 Ilość ocen: 1Ocena: 4 Ilość ocen: 1

Rybka

Lin po mazursku Ocena: 5.25 Ilość ocen: 4Ocena: 5.25 Ilość ocen: 4Ocena: 5.25 Ilość ocen: 4Ocena: 5.25 Ilość ocen: 4Ocena: 5.25 Ilość ocen: 4Ocena: 5.25 Ilość ocen: 4

Primum non nocere

Ostatnie wypowiedzi

Sandacz po litewsku

Nie ma to jak sandacz, czyli najsmaczniejsza z ryb. Ten przepis nie jest skomplikowany i pozwala na przyrządzenie pysznego obiadu w mgnieniu oka. Niestety nie każdy ma szansę złowić taką rybę z powodu okresu ochronnego, czy braku odpowiednich zbiorników wodnych w okolicy. Na szczęście w sklepach bez problemu można kupić świeżego sandacza. Z tego co wiem, to jest on sprzedawany m.in. w Makro w całości, patroszony, jako filet lub tusza. Więcej na ten temat tutaj: https://www....kowodne/sandacz

Początek

Sandacz po litewsku
Zanim trafi na talerz

Nie skrobię linów - smażę z łuską i nie zdejmuję skóry z węgorza.
Smażenie - grubsze kawałki zawsze w głębokim tłuszczu, cienkie można na chrupko. Te grubsze wkładam w bardzo gorący tłuszcz, olej albo smalec, skórą do patelni. Tłuszcz wokół włożonego kawałka ma skwierczeć, jeżeli tak nie jest, to znaczy, że jest jeszcze za zimny. Po kilku minutach kawałek odwracam drugą stroną. Po następnych znów odwracam i wtedy dodaję masła by się zapieniło zmniejszam grzanie i przykrywam patelnię. Zresztą, wszystko trzeba robić na wyczucie.
Niektóre ryby warto przed smażeniem obłożyć ziołami, niech w nich poleżą kilka godzin.
Smacznego.
Andrzej

Początek

Kleń - grubasy

Początek

Mniamusianko z suma :-)!!!!!

witam pani Ewo! przepis na suma brzmi calkiem apetycznie...i napewno z niego skorzystam...
wlasnie dzisiaj mojemu mezowi trafil sie na haku dziesieciokilogramowy sum... i tu mam problem... bo co mam zrobic z tak wielka iloscia miesa ???...tzn. w jaki sposob przyzadzic taka bestie? posiada moze pani w swoich kulinarnych zbiorach jeszcze inne ciekawe pomysly na przyzadzenie suma?

Początek

Zanęta Bartona
Mateusz Sławiński

Chmara drobnicy do stołu się zleciała i niewiele dla kuchcika zostało.

Napisane z pomysłem i uśmiechem .

Pozdrawiam

Początek

Przysmak z ognia i dymu
Jarosław Szczepaniak

Dawniej z kolegą chodziliśmy pieszo brzegiem Pilicy do zalewu Sululejowskiego i wracaliśmy drugim brzegiem - ze spinningami. Po drodze obowiązkowo było ognisko jakaś kiełbaska, ale...w międzyczasie pitrasiliśmy sobie boczuś z folii aluminiowej, chabaninka natarta przyprawami lub najprawdziwsza, rasowa wsiowska kiełbacha w folii. Kładliśmy to wszystko na płaskim kamieniu tuż obok ogniska. Nooo i do tego pasowało małe co nieco.

To były rarytasy mniamuśne - smakuśne.

Pozdrawiam. Jarek

Początek

Przysmak z ognia i dymu
Primum non nocere

Fajny, dobry tekst,prosto z zycia, z dobrą radą. Posmakuję przy najbliższej okazji

Początek

Przysmak z ognia i dymu

Z survivalowym pozdrowieniem.
Andrzej

Początek

Placki wędrowniczki
Mateusz Sławiński

Polecam przepis. Ponieważ jestem straszni łasy na frykasy to dałem extra porcję bakalii
Smacznego innym kolegom, którzy spróbują.

Początek

 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości


Reklamy Krokusopinie OpenERPStowarzyszenie Wędkarzy InternautówGetSimpleForum wędkarskieOsuszanie ścian - iniekcja krystaliczna

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).