Lewe menu

Filters

Humor»

Rating: 3,5 Reviews count: 2

Szminka

Dlaczego blondynki używają zielonej szminki?
- Bo czerwony oznacza "stop".

Szminka
  • Currently 3,5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 3,5/5 (2 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Hyde Park»

No comments

O chorobcia jasna,
Dawno mnie nie było,
Portal się ożywił,
Dudni że aż miło.
Na razie no comments,
Drodzy przyjaciele,
Nie miałem zbytnio czasu,
Czytałem niewiele.
Myślę że z pisaniem,
Coś więcej się ruszy,
Witam Was serdecznie,
Miodek mam na duszy.
Nie mogę uwierzyć,
Wprost to nie do wiary,
Bo zaczęli pisać,
Ewa i Hilary.
Ewa marzy o kiju,
Hilcio chce moczyć robaka,
- może skończę już pisać,
Bo może być draka.
czapek

No comments
  • Currently 4,5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,3/5 (6 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Search

Advertising

Sklepowe newsy »

St. Croix SOLE
St. Croix MOJO SALT CONVENTIONAL
St. Croix MOJO JIG CONVENTIONAL
St. Croix MOJO JIG
St. Croix MOJO SALT
St. Croix Bass X (2017)

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria/Sandacz po litewsku 

Sandacz po litewsku

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 4110 
Komentarzy: 2 
ID: 5688 
Węzeł: 5192 

Sandacz...

Sandacz, słonina, tarty chrzan, 2 żółtka, zielenina, sól, pieprz, sok
z cytryny do smaku.
Oczyszczonego i wypatroszonego sandacza umyć, przekroić wzdłuż na półówki usuwając kość kręgosłupa, pokroić ukośnie na porcje posypać pieprzem i sokiem z cytryny, pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie posypać przyprawami, posmarować chrzanem wymieszanym z żółtkami i posiekaną zieleniną, złożyć półówki razem, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, ułożyć w naczyniu i upiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu zdjąć słoninę, ułożyć na półmisku, można udekorować cytryna i pomidorami.

Smacznego
Pioter

Dyskusje i recenzje

Standard view   
   

Nie ma to jak sandacz, czyli najsmaczniejsza z ryb. Ten przepis nie jest skomplikowany i pozwala na przyrządzenie pysznego obiadu w mgnieniu oka. Niestety nie każdy ma szansę złowić taką rybę z powodu okresu ochronnego, czy braku odpowiednich zbiorników wodnych w okolicy. Na szczęście w sklepach bez problemu można kupić świeżego sandacza. Z tego co wiem, to jest on sprzedawany m.in. w Makro w całości, patroszony, jako filet lub tusza. Więcej na ten temat tutaj: https://www....kowodne/sandacz

Początek

 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości


Reklamy KrokusWszywki odzieżoweGetSimpleŁowiskaOpen source ERP i CRM - OpenERP - obecnie nazywany OdooInstalacja i konfiguracja OpenERP

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).