Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 4 Ilość ocen: 20

Niezła reklama.....

Tak tez można zareklamować różne produkty.....
http://producten.hema.nl/

Niezła reklama.....
  • Obecnie 4 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 3,9/5 (20)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Na Romana - wspominkowo

Cisza jakas tu grobowa.
Jedza znikła. Fly sie schował.
Ja sam jeden na tym polu
Jak asinus asinorum
Chyba zeby sie pochwalic
Pisze to cum grano salis.
Kłótni wiła się tu rzeka.
Teraz ad calendas Graecas
Odłożona byc się zdaje.
Czyzby "mane, thekel, fares"?
A la guerre comme a la guerre..
Pustka cicha - marny żer.
Choc cum tacent, clamant
Cóż nam cisza powie sama?
Gdym do wojny szukał wiktu
Ech! Horribile dictu!
Patrze! O impos animi!
Fly ma disiaj imeniny!?
I wojenna ma potencja
Padła cum debita reverentia..
Miły spór da lana caprina
Choć się czasem pieni ślina.
Zyj wiec ad multos annos.
Życiu nie daj wodzić za nos.
Lux in tenebris niech Cie wiedzie.
Choc Robaki i tak w przedzie.
Obyś sie podobał niebu
Cum gais, boris et graniciebus.
I nie będzie referendum.
Nunc est bibendum!!

Na Romana
  • Obecnie 4 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 3,8/5 (6)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Rybie Oko/Artykuły/Kulinaria/Sandacz po litewsku 

Sandacz po litewsku

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 6707 
Komentarzy: 2 
ID: 5688 
Węzeł: 5192 

Sandacz...

Sandacz, słonina, tarty chrzan, 2 żółtka, zielenina, sól, pieprz, sok
z cytryny do smaku.
Oczyszczonego i wypatroszonego sandacza umyć, przekroić wzdłuż na półówki usuwając kość kręgosłupa, pokroić ukośnie na porcje posypać pieprzem i sokiem z cytryny, pozostawić w chłodnym miejscu na 30 min. Następnie posypać przyprawami, posmarować chrzanem wymieszanym z żółtkami i posiekaną zieleniną, złożyć półówki razem, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, ułożyć w naczyniu i upiec w gorącym piekarniku. Po upieczeniu zdjąć słoninę, ułożyć na półmisku, można udekorować cytryna i pomidorami.

Smacznego
Pioter

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   

Nie ma to jak sandacz, czyli najsmaczniejsza z ryb. Ten przepis nie jest skomplikowany i pozwala na przyrządzenie pysznego obiadu w mgnieniu oka. Niestety nie każdy ma szansę złowić taką rybę z powodu okresu ochronnego, czy braku odpowiednich zbiorników wodnych w okolicy. Na szczęście w sklepach bez problemu można kupić świeżego sandacza. Z tego co wiem, to jest on sprzedawany m.in. w Makro w całości, patroszony, jako filet lub tusza. Więcej na ten temat tutaj: https://www....kowodne/sandacz

Początek

 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości
Reklamy Krokus: Zez - Blog zez.pl

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).