Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 0 Ilość ocen: 0

Różnica

Jaka jest róznica miedzy chorobą Parkinsona a Altzheimera?

.... w zasadzie żadna bo to wszystko jedno, czy się wódzia wychlapie, czy zapomni się gdzie stoi flaszka.

Różnica
  • Obecnie 0 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 0/5 (0)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Ryby i przyjaciele

Ryby - moi przyjaciele

Temat taki nie ciekawy,
wiec koniec tej zabawy,
do pisania już przechodzę,
i o przyjacielach - rybach wam opowiem.

więcej...

Ryby i przyjaciele
  • Obecnie 4 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4/5 (1)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Szczupak faszerowany

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 5626 
Komentarzy: 0 
ID: 5675 
Węzeł: 5180 

Już niedługo nadejdzie czas szczupaka, więc coś chyba znanego, ale baaaardzo smacznego, za co oddam od czasu do czasu pstrąga z grilla...

Szczupak, cebula, masło lub margaryna, bułka czerstwa, 5 dag rodzynek, tarty chrzan, 2 jaja, mleko, żelatyna, włoszczyzna, ketchup, sól, pieprz, liść laurowy ziele angielskie, ocet.

Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka umyć, oddzielić mięso od ości i skóry. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, usmażyć nie rumieniąc, zemleć razem z częścią mięsa z ryby oraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułką. Następnie wymieszać z pozostałym pokrojonym w paseczki mięsem z ryby, opłukanymi rodzynkami, chrzanem i żółtkami doprawić do smaku, zawinąć w skórę ryby, potem w natłuszczoną płócienną serwetkę tak, aby utworzył się wałek, obwiązać nitką, włożyć do wywaru z warzyw, dodać przyprawy i gotować około 50 min. na małym ogniu. Po ugotowaniu wyjąć, położyć na płaskim czymś, hi, obciążyć deseczką, wystudzić. Wywar (ok. 300 ml) przecedzić, połączyć z ketchupem, namoczoną i rozpuszczoną żelatyną oraz białkami, zakwasić octem, roztrzepać trzepaczką, zagotować, doprawić do smaku, przecedzić przez lnianą ściereczkę o luźnym splocie. Wystudzoną rybę odwinąć z serwetki, pokroić ukośnie w plastry, ułożyć na półmisku, udekorować i zalać tężejącą galaretą.

Wszycho, smacznego!

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   
 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości
Reklamy Krokus: Systemy CMS