Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 5 Ilość ocen: 1

Wobler

Zdzichu i Janek poszli na sumy , po chwili:
- koledzy! ratujcie!Zdziśka, wobler przygniótł.

Wobler
  • Obecnie 5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 5/5 (1)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Sezon

No i zaczęliśmy,
Sezon na szczupaka,
Kto żyw za kij chwyta,
Heja na biedaka,

więcej...

Sezon
  • Obecnie 4,5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 4,7/5 (6)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Szczupak pieczony

Ocena: 0 
Ilość ocen: 0 
 Ilość wyświetleń: 4905 
Komentarzy: 0 
ID: 5662 
Węzeł: 5167 
Dariusz Żbikowski

Polecam, gdy ktoś chce zaimponować żonie, prosty w wykonaniu!!!

SKŁADNIKI:
1 szczupak,
gęsta śmietana,
masło,
bułka tarta,
mieszanka ziół (np. bazylia, majeranek, estragon, cząber),
marchew, kapusta, pietruszka, groszek (itp. wg gustu), sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa, pietruszka naciowa.

Rybę oskrobać, NIE odcinać płetw, dokładnie umyć i skropić sokiem z cytryny. Zioła zmieszać z pieprzem i solą, a następnie natrzeć nimi rybę w środku i na zewnątrz. Pozostawić na 30 min.
Pociąć włoszczyznę i napełnić nią szczupłego.
Rybę ułożyć do brytfanny i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika, gdy szczupak zacznie się rumienić, posypać go bułką tartą i piec jeszcze 20 - 30 min. Piec tak aby płetwy były chrupiące.

Masło roztopić i wymieszać ze śmietaną. Kilka minut przed końcem pieczenia odciąć płetwy i polać rybę śmietaną. Gorącą przełożyć na półmisek polać sosem od pieczenia i posypać pietruszką. Podawać
z ziemniakami.

Specjalnie polecam na przystawkę :) chrupiące PŁETWY!!!

Dyskusje i recenzje

Schowaj teksty   
   
 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości
Reklamy Krokus: symbole ostrzegawcze i zasady znakowania odzieży

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).