Lewe menu

Filtry

Humor»

Ocena: 5 Ilość ocen: 1

Awaria

W samolocie awaria, przychodzi sewardessa i mówi:
- panowie trzeba odciążyć samolot, bagaże już wyrzuciliśmy, czas na bohaterów.
Francuz wypił łyk koniaku, ucałował blondynkę i z okrzykiem wiwat Francja, wyskoczył.
Po jakimś czasie sytuacja się powtarza, Anglik wypija szklaneczkę łyski, całuje brunetkę i z okrzykiem za Anglię skacze.
Po jakimś czasie znów to samo, więc Polak wypija pół litra, całuje wszystkie panie i z okrzykiem niech żyje Mozambik, wyrzuca Murzyna.

Awaria
  • Obecnie 5 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 5/5 (1)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Hyde Park»

Na Rurze.

Połowa profitów...

więcej...

Cz.5.
  • Obecnie 0 z 5.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ocena: 0/5 (0)

Dziękujemy za Twoją ocenę!

Ty już oceniałeś/aś tę stronę, oceny można dokonywać tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona, dziękujemy za ocenę!

Szukaj

Reklama

Zaraz prezerwatywa a może tampon OB?

Ryszard Siejakowski

Romku, trochę na poważnie bo i temat poważny. Karp to przekleństwo polskich wód. Niestety jest preferowany w zarybieniach przez PeZeTfuuu i stanowi grubo ponad 80% materiału zarybieniowego pod względem wagowym. Wprowadzono więc celowo klasyczną monokulturę, która odbije się nam wielką czkawą już w najbliższych latach. To, że karp niszczy wody, jest znane od dawna. To tak jak z fermą świń. Skutek taki sam czyli niszczenie środowiska. Dlaczego więc, znając negatywne skutki zarybiania gatunkiem wyjątkowo szkodliwym, robi sie to nadal. Odpowiedź jest prosta i kryje się pod dwoma przyczynami. Pierwsze przyczyna, to produkcja narybku karpia jest tak prosta jak konstrukcja cepa. Tutaj nic sie raczej nie może zepsuć i jest to produkcja wyjątkowo tania. Średnia ilośc ziaren ikry dla ikrzycy o wadze około 8 kg to prawie 3 mln sztuk. Sam proces sztucznego wycierania opanowany został już w średniowieczu i uzysk z tarła jest bardzo wysoki. Równiez przyrost wagi i łatwość skarmiania narybku, powoduje, że może się tym zajmowac nawet absolwent 4 klast szkoły podstawowej. Druga przyczyna to fakt, że Polska jest jednym z największych producentów karpia na świecie. To producenci narybku wymuszają na działaczach PeZeTfuuu takie a nie inne postępowanie. A co za tym stoi? Jak nie wiadomo o co biega to zawsze biega o pieniądze. Rozpropagowano w Polsce mode na jedzenie karpia i mamy takie a nie inne skutki. Inne nacje smak karpiego mięsa mają w wyjątkowej pogardzie i słusznie. Jest to wyjątkowo niesmaczne mięcho i niezdrowe. Nie ma co je porównywac chociażby do mięsa leszcza czy lina. Bomba zaczyna pomału wybuchać, bo lont podpalono już dawno. Notuje się pierwsze, znaczące tarła karpia w polskich wodach. Kataklizm taki jak w Australii zbliża się wielkimi krokami. A co na to działacze, odpowiedzialni za wtórne skutki idiotycznych decyzji? Chyba mają zbyt małą wyobraźnie aby widziec to zagrożenie.
Schowaj teksty   

Powiązane z

Mit” kowalszczyzny” czyli mit odnowy.

Ryszard Siejakowski
 
RSS 2.0
PDF
E-mail do moderatorów Wersja drukowalna - Sklep Wędkarski ŻBIK Pomoc Błędy Księga Gości
Reklamy Krokus: Systemy CMS eZPublish

Wielki Portal Wędkarski "Rybie Oko" ma charakter otwarty (podobnie jak Wikipedia), każdy może zgłosić chęć współpracy przy jego budowie, obsłudze, zarządzaniu i zostać Moderatorem. Również każdy, kto ma ochotę stać się współtwórcą Rybiego Oka, może wybrać sobie własną grządkę do uprawiania i wspólnie z innymi czynić ją zgodną z własną wizją. Może uczestniczyć w rozwoju konkretnego istniejącego już działu wędkarskiego (np.Filmy, Fotografie, Sprzęt, Humor, Wody, Łowiska, Linki, itp.) lub też stworzyć całkiem nowy. Jeśli lubisz wędkarstwo i pragniesz zostać współtwórcą Rybiego Oka wypełnij ten Formularz listu E-mail i napisz w nim czym chcesz się zająć, i dlaczego właśnie Ty. Aktualne gremium adminów i moderatorów zadecyduje, czy zasługujesz na taką rolę, jeśli jednak masz chęci i choć nieco wiesz o wędkarstwie zapewne masz duże szanse :).